Полицията в щата Виктория, Австралия, използва нов Tesla Model X като част от своя автопарк и вижда в е-колата „бъдещето на пътната полиция“.

Tesla работи с полицейските власти, за да превърне колата в истински пазител на закона на четири колела, включително като интегрира специфични полицейски функции на основния дисплей. C това Tesla Model X става първата електрическа полицейска кола в Австралия, откакто пазителите на закона там за пръв път са използвали коли преди почти 100 години.

Властите се спрели на Tesla Model X след мащабно проучване за подходящ модел, който трябва да бъде електрически и умен, както и да е годен за полицейски нужди. В рамките на проекта властите работят директно с инженери на Tesla, оптимизирайки оборудване, софтуер и бази данни на полицията, вградени в колата.

Виж още: Този робот може да пише ръкописно на езици, които никога не е виждал

Видео от камерите на полицаите се излъчва директно на огромния дисплей в колата. Според полицията съвсем възможно е до десет години всички полицейски коли в Австралия да бъдат електрически.

Колите на Tesla са предпочитани в полицейските управления по света. В САЩ полицията в Лос Анджелис и Денвър използва седани Tesla Model S, а в Канада полицията в Онтарио трансформира чисто нов Tesla Model X в полицейска кола. В Европа полицията в Люксембург превърна два Tesla Model S в патрулки, а Скотланд Ярд също обмисля да закупи подобен модел за нуждите си.

Тагове: