Всеки нов продукт се възприема по-добре и става популярен по-бързо, когато е атрактивен за потребителя. Както функционално, така и визуално. От BMW прекрасно знаят това и си личи от новите им ултра бързи зарядни станции. Екип от дизайнери на мюнхенския концерн участва в проекта на Ionity. Това е дружество, създадено от BMW, Daimler, Ford и VW, с единствената цел да бъде изградена мрежа от зарядни станции за електромобили из цяла Европа.

Зарядните на Ionity ще се разпознават лесно по светещия "ореол". Дизайнът им е изчистен, а използването им е лесно, благодарение на сензорен екран с приветлив интерфейс.

Мощността на устройствата ще е 350 kW. Това е над два пъти повече от "Суперзарядните" на Tesla, които могат да се похвалят с едва 145 kW. Това ще намали драстично времето за зареждане на електромобилите от следващите поколения. Например Porsche Mission E ще може да добави заряд, достатъчен за изминаването на 400 км, за 20 минути.

Разбира се, бързото зареждане е основната цел на автопроизводителите. Дизайнът на BMW обаче прави технологията много по-приятна и достъпна за обикновения потребител. Много от хората, които ще използват следващите поколения модели на марката, ще имат електромобил за първи път. Ionity планира да изгради 400 такива зарядни станции преди 2020 година.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Porsche свали шапка на Tesla – вижте защо

123 | 19.06.2019
Още от Tech

Ултимативно геймърско оръжие за светкавични фрагове

41 | 19.06.2019