Ерата на PS4 свършва. Говорейки пред инвеститорите днес, шефът на PlayStation Джон Кодера очерта тригодишната пътна карта на компанията и изглежда, че конзолата, която е продала 79 милиона бройки от старта си през 2013 г., няма да бъде част от нея.

Това до голяма степен се дължи на спада на продажбите, което е, отбелязва Кодера, типично за обичайния цикъл на печалба и жизнен цикъл на конзолите. Също така предлага нова конзола да е на път - вероятно PS5 - но Kodera не даде ясен отговор.

PS4 онлайн услугите се справят добре, за да преодолеят тази смяна на поколенията. PS+ нарасна с 60 процента през двете години до април 2018 г., а компанията планира да се възползва от това, като добави нови игри и създаде ексклузивни заглавия за по-нататъшно увеличаване на броя.

Цялото изявление е до голяма степен разработено, за да увери инвеститорите, че всичко е наред, особено като се има предвид, че както PSVR, така и Vue се представят под очакванията. Отново няма конкретни данни за това как PlayStation планира да се справи с това, но Кодера изглежда необезпокоен и отбелязва, че компанията ще се стреми към по-реалистичен растеж през следващия период.

PS4 се появи по магазините само осем месеца след обявяването ѝ, докато на PS3 ѝ отне 18 месеца, за да пристигне там. Така че колко дълго ще трябва да изчакаме следващата конзола на PlayStation, никой не знае със сигурност. Очевидно обаче е, че официални съобщения няма да се правят известно време - може би дори няколко години - но докато компанията се придържа към настоящата си визия, PS5 определено е на път.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Porsche свали шапка на Tesla – вижте защо

123 | 19.06.2019
Още от Play

Невронна мрежа превръща пикселовите изображения във фотореалистични

46 | 18.06.2019