Тази седмица беше тежка за Snap. Ъпдейтът за Snapchat не бе приет достатъчно добре, а днес цената на акциите на Snap се понижи, след като Кайли Дженър (телевизионна риалити звезда и модел) обяви, че повече няма да използва приложението.

Макар да е възможно това да е просто едно странно съвпадение, не можем да отречем, че Дженър е влиятелен човек в социалните медии; тя има 24.5 милиона Twitter последователи. Освен това е един от най-популярните потребители на Snapchat и фактът, че публично се отказва от приложението, може да даде отражение върху цялата потребителска база.

Статистиката потвърждава хипотезата. Ето и хронологията - в сряда, в 1:30 ч., акциите на Snap бяха на цена 19.02 долара. След това, в 4:50 ч., Дженър пуска два туита, питайки дали някой друг е спрял да използва Snapchat. Акциите на Snap веднага започват да падат и до днес спадът е с над 6 процента. Според Reuters това се равнява на приблизително 1.5 милиарда долара загуба от пазарната стойност за Snap.

Дженър по-късно пусна нов туит, заявявайки, че  "все още  обичам (snаpchat)... първата ми любов", но изглежда, че щетата вече е била нанесена.

В крайна сметка е трудно да се каже дали текущото понижение на акциите е свързано с Дженър или не. Независимо от това фактът, че един от най-влиятелните и популярни потребители на Snapchat заявява, че е уморен от услугата, е лоша новина за компанията.

Ситуацията показва и каква сила имат най-популярните потребители на социалните мрежи. В момента акциите на Snap се търгуват за 17.50 долара.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Изскочи любопитен проблем, свързан с Galaxy S10

30 | 18.01.2019
Още от Tech

Изскочи любопитен проблем, свързан с Galaxy S10

30 | 18.01.2019