Microsoft най-сетне ще забие последния пирон в ковчега на Windows 10 Mobile. Компанията спира издаването на нови пачове по сигурността и стабилността за неуспешната платформа от 10 декември. На същата датата ще спре и всякаква техническа поддръжка за нея.

До 10 март 2020 г. ще може да направите бекъп на своите настройки и част от приложенията, както и да съхраните снимките си, които ще се пазят поне още година.

Microsoft се готвеше да дръпне шалтера на Windows 10 Mobile от доста време. Последният голям ъпдейт за операционната система датира чак от октомври 2017 г. и е важно да знаете, че само телефони, които са съвместими с него, всъщност ще бъдат поддържани до декември. За модели като Lumia 640 и 640 XL например Windows 10 Mobile ще бъде поддържан само до 11 юни 2019 г.

Разбира се, може да продължите да ползвате мобилни устройства с Windows и след 10 декември, но Microsoft категорично подсказва, че е време да се прехвърлите на iOS или Android. Вместо да продължи да работи по своята собствена платформа, компанията вече разработва приложения и услуги за своите бивши конкуренти. Microsoft Launcher за Android има няколко функции, свързани с Windows, а Windows 10 скоро ще започне да позволява да извадите екрана на вашия Android телефон през него.  

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

181 | 16.08.2019
Още от Tech

Motorola one action е първият смартфон с широкоъгълна екшън камера

16 | Преди 8 ч.