През миналия месец от Huawei съобщиха, че ще отделят и спрат операциите на своето американско изследователско подразделение Futurewei Technologies в опит за реакция на последиците от американските черни списъци. Futurewei уволни служителите на Huawei от офисите си, премести служителите на Futurewei в нова информационна система и им забрани да използват името или логото на Huawei в комуникациите.

Futurewei се озова на първа линия, тъй като компанията майка се бори с черния списък на САЩ, който влезе в сила през май. И макар че последните събития доведоха до намаляване на ограниченията в общ план от страна на Huawei - по същество откъм потребителските продукти основните връзки с американските университети и изследователски органи остават спорни. Точният брой уволнения не може да бъде определен, но от вътрешни хора се разбира, че се очаква да бъдат стотици. Някои от китайските служители на Huawei в САЩ получиха възможност да се върнат у дома и да останат в компанията, казва друг вътрешен човек.

Huawei и Futurewei не са отделни субекти, като операциите на Futurewei са до голяма степен неразличими от Huawei - Futurewei няма отделна марка или дори уебсайт и неговите служители често се самоопределят като служители на Huawei.

Вижте още: Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

376 | 19.08.2019
Още от Tech

Завесата падна: най-старата уеб камера в мрежата спира

18 | Преди 4 ч.